ALLES WAT JE WETEN WILT OVER LASER ONTHAREN BIJ BODY LASER CLINICS

Veelgestelde vragen

Is definitief ontharen echt definitief?

In de groeifase staan de haartjes in direct contact met de haarzakjes. Een behandeling in deze fase betekent dat zowel het haartje als het haarzakje worden vernietigd. Deze blijven definitief weg! Haargroei is echter hormonaal bepaald. Dat betekent dat wanneer de hormoonspiegel uit balans wordt gebracht door bijvoorbeeld een zwangerschap of medicijnen, het lichaam “slapende haarzakjes” kan activeren waaruit nieuwe haartjes zouden kunnen groeien. Dit zijn nieuwe haartjes en kunnen in het gebied groeien dat eerder behandeld is geweest. De hoeveelheid nieuwe haargroei, door invloeden van hormonen, zal echter niet te vergelijken zijn met de hoeveelheid haar dat er voor de behandeling aanwezig was.

Moet ik de haartjes in het te behandelen gebied vooraf scheren?

Om de behandeling zo goed als mogelijk voor te bereiden vragen wij u om het te behandelen gebied 1 dag van te voren te scheren. We kunnen aan de stoppeltjes goed zien welke gebieden we moeten laseren.

Kan ik de kosten van de behandeling declareren bij de verzekering?

Wij zijn aangesloten bij ANBOS en hebben een AGB nummer. Dit betekent dat onze behandelingen in aanmerking komen voor vergoeding door verzekeraars. Het is echter wel afhankelijk van uw aanvullende verzekering of het daadwerkelijk vergoed wordt.

Hoe lang duurt de behandeling?

De duur van de behandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied en de aanwezige haargroei. Ter indicatie moet u rekenen op 20 minuten van het ontharen van de oksels en 40 minuten voor de onderbenen. Beide voorbeelden zijn inclusief de voor- en nabehandeling zoals het aanbrengen van de geleidende gel.

Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen?

De tijd tussen de behandelingen is afhankelijk van het gebied. Voor de meeste behandelingen moet u rekenen op een interval van ongeveer 6 a 7 weken. Deze interval is noodzakelijk omdat haren groeien in een cyclus en alleen vernietigd kunnen worden in de zogenaamde groeifase. De groeifase is de fase waarin de haar in direct contact staat met de haarwortel. Behandeling in deze fase leidt tot het beste resultaat.

Kan ik behandeld worden als ik zwanger ben?

Wij behandelen u niet als u zwanger bent. Dat heeft vooral te maken met uw hormoonhuishouding die tijdens uw zwangerschap uit balans is.

Mag ik in de zon voor en na de behandeling?

U kunt ook behandeld worden als u in de zon bent geweest. We raden u echter aan om een paar dagen voor en na de behandeling niet te zonnen. De zon zorgt ervoor dat het pigment in de huid geactiveerd wordt wat de effectiviteit van de behandeling negatief kan beïnvloeden. Na de behandeling kunt u verder gewoon alles doen wat u gewend bent zonder ergens anders rekening mee te houden.

Wat moet ik doen na de behandeling?

Houd er rekening mee dat de haartjes die behandeld zijn uitvallen. In de dagen na de behandeling lijkt het alsof de haartjes doorgroeien maar u zult zien dat deze loskomen en uitvallen. Verder is het belangrijk om de behandelde huid rust te geven.