Alles wat je weten wilt over laser ontharen bij Body Laser Clinics
Veelgestelde vragen

In de groeifase staan de haartjes in direct contact met de haarzakjes. Een behandeling in deze fase betekent dat zowel het haartje als het haarzakje worden vernietigd. Deze blijven definitief weg! Haargroei is echter hormonaal bepaald. Dat betekent dat wanneer de hormoonspiegel uit balans wordt gebracht door bijvoorbeeld een zwangerschap of medicijnen, het lichaam “slapende haarzakjes” kan activeren waaruit nieuwe haartjes zouden kunnen groeien. Dit zijn nieuwe haartjes en kunnen in het gebied groeien dat eerder behandeld is geweest. De hoeveelheid nieuwe haargroei, door invloeden van hormonen, zal echter niet te vergelijken zijn met de hoeveelheid haar dat er voor de behandeling aanwezig was.

Zowel IPL als ELOS zijn GEEN lasers! Beide worden vaak ten onrechte lasers genoemd maar zijn veel minder effectief dan bijvoorbeeld de diode ICE. Zowel IPL als ELOS ontharing zijn lichtflitsmethodes die gebruik maken van een Xenon flitslamp. Zo’n lamp produceert een volledig spectrum aan licht en is hiermee veel minder effectief. De diode ICE PLATINUM levert een lichtbundel op van 808nm. Deze golflengte is op basis van wetenschappelijk onderzoek benoemd tot de meest effectieve golflengte om haren te verwijderen.

De diode ICE is op dit moment de enige diodelaser die echt pijnloos kan ontharen. Dit heeft geleid tot de introductie van de diode ICE met een uniek en innovatief handstuk dat extreem kan koelen en in combinatie met de verfijnde SHR-techniek de behandeling uitermate veilig, comfortabel. Cooler ontharen kan niet !

Om de behandeling zo goed als mogelijk voor te bereiden vragen wij u om het te behandelen gebied 1 dag van te voren te scheren. We kunnen aan de stoppeltjes goed zien welke gebieden we moeten laseren.

Veel ontharingsklinieken adverteren met de slogan dat ontharingsbehandelingen vergoed worden”. Dat is echter onzin en is afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij en de polisvoorwaarden en heeft niets met de ontharingskliniek te maken. Over het algemeen wordt het definitief ontharen van het lichaam namelijk niet vergoed. Behandelingen van haargroei op het gezicht wordt over het algemeen wel vergoed. Wij kunnen u vooraf een goede inschatting geven of u de kosten (deels) terugkrijgt.

De duur van de behandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied en de aanwezige haargroei. Ter indicatie moet u rekenen op 20 minuten van het ontharen van de oksels en 40 minuten voor de onderbenen. Beide voorbeelden zijn inclusief de voor- en nabehandeling zoals het aanbrengen van de geleidende gel.

Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van het te behandelen gebied en de haargroei, maar met de diode Ice laser heeft u minder behandelingen nodig dan met andere systemen. De combinatie van het werken op 808nm, de techniek en het extreem koelende handstuk ,waarmee de geleiding van de warmte uiterst effectief verloopt, maken dit mogelijk.

De tijd tussen de behandelingen is afhankelijk van het gebied. Voor de meeste behandelingen moet u rekenen op een interval van ongeveer 6 a 7 weken. Deze interval is noodzakelijk omdat haren groeien in een cyclus en alleen vernietigd kunnen worden in de zogenaamde groeifase. De groeifase is de fase waarin de haar in direct contact staat met de haarwortel. Behandeling in deze fase leidt tot het beste resultaat.

Wij behandelen u niet als u zwanger bent. Dat heeft vooral te maken met uw hormoonhuishouding die tijdens uw zwangerschap uit balans is.

U kunt ook behandeld worden als u in de zon bent geweest. We raden u echter aan om een paar dagen voor en na de behandeling niet te zonnen. De zon zorgt ervoor dat het pigment in de huid geactiveerd wordt wat de effectiviteit van de behandeling negatief kan beïnvloeden. Na de behandeling kunt u verder gewoon alles doen wat u gewend bent zonder ergens anders rekening mee te houden.

Houd er rekening mee dat de haartjes die behandeld zijn uitvallen. In de dagen na de behandeling lijkt het alsof de haartjes doorgroeien maar u zult zien dat deze loskomen en uitvallen. Verder is het belangrijk om de behandelde huid rust te geven.

Help nodig? Direct een afspraak maken?